Hlavní obsah

Rumunka, která na Silvestra v Praze srazila na přechodu dvě ženy, si prý nic nepamatuje

– Praha
Novinky, bad

„Je mi líto, nevzpomínám si,“ prohlásila jedenapadesátiletá Rumunka Nicoleta Pavlovová, která měla podle žalobce pod vlivem alkoholu na Silvestra srazit v Praze autem dvě ženy a těžce je zranit. Jedna z žen nepřežila. Pavlovové u Obvodního soudu pro Prahu 2, který případ začal v úterý projednávat, hrozí za usmrcení z nedbalosti až osm let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Nicoleta Pavlovová u Obvodního soudu pro Prahu 2Video: Novinky

 
Článek

Pavlovová se podle obžaloby řítila silvestrovskou nocí po pražských Vinohradech svým BMW X1 zhruba šedesátikilometrovou rychlostí. V té době měla podle znalkyně v krvi zhruba 1,9 promile alkoholu. Podle obžaloby měla žena v sobě i neurol, u soudu ale Pavlovová uvedla, že ten den na prášky zapomněla. Půl hodiny před půlnocí srazila dvě ženy ve věku 36 a 53 let a z místa ujela.

Oběma ženám způsobila Pavlovová těžká zranění, na jejichž následky mladší z nich týden po srážce zemřela. Přeživší žena u soudu uvedla, že s kamarádkou přecházely přes přechod a nejprve si žádného auta nevšimly. Až když byly zhruba uprostřed silnice, tak si žena všimla, že se zespodu blíží auto. Pak přišel náraz.

Rumunka i přes náraz pokračovala v jízdě, aniž by se starala o osud obou sražených žen. Po dalším zhruba kilometru jízdy na náměstí Míru opět nezvládla řízení a nabourala postupně pět zaparkovaných aut, na kterých způsobila čtvrtmilionovou škodu.

Paměť se mi vrátila, až když jsme byli v nemocnici, ani jsem nevěděla, že jsem měla auto
obžalovaná žena

Podle svědků po karambolu Pavlovové vystřelily airbagy a spustila se jí krev z nosu, nicméně prý chtěla z místa odjet. „Opakovala, že chce odjet, že musí domů za syny,“ uvedl svědek, který byl u auta Pavlovové jako jeden z prvních. Dodal, že jí musel držet dveře, aby je nezavírala a neodjela pryč. Pavlovová nakonec z auta vystoupila a počkala se svědky na policii.

Nemohla sehnat taxi

Pavlovová před soudem prohlásila, že si osudné momenty nepamatuje. „Je mi líto, nemám na to slov, ale bohužel si nevzpomínám,“ uvedla. Ten večer prý seděla se svými přáteli a sousedy ve své vinotéce v Nuslích. Podle svých slov vypila asi pět šest skleniček prosecca. Kolem jedenácté zavřela a chtěla jet domů. Hodinu před silvestrovskou půlnocí se snažila sehnat taxi, ale marně.

Volala prý i synovi, o kterém si myslela, že si vzal auto. „Byla jsem venku a kouřila. A to je jediné, na co si vzpomínám,“ zopakovala Pavlovová. „Paměť se mi vrátila, až když jsme byli v nemocnici, ani jsem nevěděla, že jsem měla auto,“ dodala.

Alkoholu prý nijak zvlášť neholduje a pije jen příležitostně.

Žalobce ženu viní z usmrcení z nedbalosti, těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, řízení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci. Pavlovová může v případě odsouzení strávit až osm let za mřížemi. Sražená žena po Rumunce požaduje zhruba 1,4 milionu korun, pozůstalí po zemřelé pak 15,5 milionu korun.

Soud bude pokračovat na konci května.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám