Hlavní obsah

Rozzuřený muž rozháněl v Havířově děti střelbou

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Konflikt sedmapadesátiletého muže z Havířova se skupinou asi patnácti dětí, který skončil střelbou, vyšetřuje od pondělního večera kriminální policie. Muž, jenž se po šesté hodině večerní vracel z práce, se před svým domem nedaleko obchodního střediska Permon nejprve pohádal s partou starších dětí ve věku kolem 12 až 14 let.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Důvodem bylo podle dosavadních informací nevhodné chování pubertálních chlapců. "Nejprve se jenom hádali, potom je ohrožoval nožem. Následně odešel domů a vrátil se s dosud neustanovenou zbraní, kterou po skupince nezletilců třikrát vystřelil. Naštěstí nezpůsobil nikomu z nich zranění," uvedl mluvčí karvinské policie Stanislav Sobol. Dodal, že poté muž odešel do svého bytu.

Přivolaní policisté ho zadrželi ve 21 hodin, kdy svůj dům znovu opustil. "Byl umístěn do cely předběžného zadržení. V současné době probíhají další procesní úkony, bude zajištěna zbraň a stopy. Potom se rozhodne, zda bude policie žádat uvalení vazby," dodal Sobol.

Obyvatelé domu se střelce zastávají. Kvůli skupině výrostků, kteří již několik měsíců obtěžují kolemjdoucí vulgárním chováním, dokonce chtějí sepisovat petici.

"Je to slušný člověk. Má ale těžký život, stará se o postiženou ženu a je toho na něho hodně. Asi mu už přetekly nervy," řekla jedna ze sousedek. Z obav před útoky ze strany skupiny zádala o neuveřejnění jména.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám