Hlavní obsah

Rozsáhlý požár zničil hospodářské stavení a části domů

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VSETÍN

S rozsáhlým požárem bojovali v noci na čtvrtek hasiči v obci Liptál na Vsetínsku. V místní části Spalíky řádily plameny v hospodářském stavení a nevyhnuly se ani části rodinného domu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Článek

"Hasiči museli čelit požáru, který kompletně zachvátil hospodářskou část stavení, včetně uložených strojů a materiálu. Požár se rozšířil na střechy dvou křídel obytných domů, které jsou na hospodářské stavení napojeny," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči se v první řadě snažili zabránit rozšíření mohutného požáru na obytné místnosti a další majetek v okolních domech. "Asi po hodině zásahu se podařilo zastavit plameny na střechách domů a další práce se soustředily na postupné hašení hořícího hospodářského stavení," doplnil Mitáček.

Při hašení průjezdu museli hasiči ochlazovat sudy s pohonnými hmotami a oleji. Kromě stavebních částí několika budov byla poškozena řada zemědělských strojů a zařízení, několik motorů, motocykl a osobní automobil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám