Hlavní obsah

Rozrušený muž vyhrožoval v Brně zabitím rukojmích

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Hodně dramatické dopoledne se odehrálo ve středu v bytě ve Václavské ulici v Brně. Pětašedesátiletou majitelku bytu s další ženou a jejími dvěma dětmi v příbytku zadržoval sedmatřicetiletý muž. Rozrušený násilník, který sám telefonicky policistům zavolal, vyhrožoval dokonce zabitím rukojmí. Zásah zachytila policejní kamera.

Muž vyhrožoval v Brně zabitím rukojmíVideo: Policie ČR

 
Článek

Útočník si také stanovil podmínku, požadoval příjezd televizního štábu a rozhovor s redaktorem.

„Muž, který několikrát volal na tísňovou linku, nakonec začal komunikovat s vyjednávačem. Výsledkem více než devadesátiminutového, poměrně emotivního vyjednávání bylo propuštění šestiletého chlapce a o tři roky mladší holčičky. Na další pokusy o vyjednávání už ale muž patřičně nereagoval. Policisté zásahové jednotky byli nuceni vstoupit do bytu násilím,“ uvedl k případu, ke kterému byla přizvána i zdravotnická záchranná služba, policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Záběry jako z gangsterky: Lupič s kalašnikovem držel v gruzínské bance osm hodin rukojmí

Evropa

„Nejprve jsme měli v péči dvě děti, které muž po hodině a půl vyjednávání s policií propustil, zkontrolovali jsme jejich zdravotní stav, byly rozrušené, ale v pořádku. Po zadržení pachatele jsme vyšetřili ještě dvě dospělé ženy, ani ony neutrpěly žádné zranění,“ doplnila mluvčí ZZS JMK Michaela Bothová.

Foto: Policie ČR

Muž hrozil v Brně zabitím rukojmí

Česko vydalo muže, který v Rakousku přepadl zlatnictví a vzal rukojmí

Krimi

Rozrušeného muže, který podobným způsobem na začátku roku vyhrožoval v Přerově, za pomoci paralyzéru zklidnili a zajistili. Při zásahu, který byl ze vzduchu podpořen policejním vrtulníkem, nebyl vyděrač ani jeho rukojmí zraněni.

Kriminalisté případ dále vyšetřují a zjišťují, o co vlastně muži šlo: je však možné, že se jedná o problém v rodinných vztazích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám