Hlavní obsah

Rozřezaný muž od Všerub je německý kuchař

Právo, pab
MNICHOV/DOMAŽLICE
Aktualizováno

Rozřezaný muž, jehož trup našel minulé úterý myslivec v lese u Všerub na Domažlicku, už má jméno. Českým kriminalistům se ho ve spolupráci s německými kolegy podařilo identifikovat. Obětí vraždy je pětatřicetiletý kuchař Markus Schindelbeck z německého Mnichova.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz, Novinky

Místo nálezu

Článek

„Podle dosavadního vyšetřování zmizel Schindelbeck 25. ledna. Rovněž jeho auto Opel Vectra Kombi ve stříbrné metalíze (SPZ: H-GK 2010) se dosud neobjevilo. V jeho bytě v Sendlingu nalezli kriminalisté krvavé šmouhy na podlaze obývacího pokoje a na chodbě,“ potvrdili Právu vyšetřovatelé z oddělení vražd mnichovské policie.

Mnichovští kriminalisté  vycházejí z toho, že vrah Schindelbecka, vyučeného kuchaře a obchodního zástupce, zabil v jeho bytě a pak s mrtvolou v kufru vozu jezdil po Bavorsku. Podle soudních lékařů pachatel tělo rozřezal až po smrti.

Hrůzný nález

Lidský trup s odřezanou hlavou a končetinami našel minulé úterý, tedy tři dny po zmizení Schindelbecka,  v lese u Všerub na Domažlicku myslivec, když nesl krmení lesní zvěři. Patologové po soudní pitvě policistům upřesnili, že se jedná o muže kolem 40 let vážícího přes sto kilogramů. Takovému popisu ale nikdo z pohřešovaných mužů z okolí neodpovídal.

Do pátraní se proto zapojila  i německá kriminálka, neboť čeští policisté počítali i s verzí, že vrah mohl tělo do Čech přivést z Německa. Nalezeno bylo totiž jen pár stovek metrů od hranice.

V pátek němečtí policisté nalezli v řece  Isaru poblíž dálnice na Mnichov dvě odřezané ruce. „Testy DNA potvrdily, že patří stejné osobě jako nalezený trup,“ řekl Právu německý policejní mluvčí Peter Reichel. Jiný zdroj ještě upřesnil, že vrah se snažil identifikaci oběti ztížit tím, že na prstech odřezal bříška, aby nebylo možné sejmout otisky.

Pachatel neznámý

Další stopa vede do okolí Tegernského jezera. Přihlásil se svědek, který tvrdí, že zahlédl minulý týden zmizelý opel oběti u kontejneru na staré oděvy. Tam se mohl vrah zbavit zbývajících částí těla. Pachatele ani jeho motiv policisté zatím neznají.

„O dalším postupu jednáme ještě s německými kolegy,“ uvedl náměstek krajského policejního ředitel Jaromír Kníže.. O příslušnosti vyšetřování rozhodnou státní zástupci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám