Hlavní obsah

Rosnerovi dostali za týrání svěřených dětí podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Manželé Blažena a Lubomír Rosnerovi ze Slavkova u Brna dostali ve středu od soudu podmíněné dvouleté tresty za týrání čtyř svěřených dětí. Podmíněné tresty požadovala žalobkyně, obhájce žádal zproštění obžaloby. Dvouletý trest je s podmíněným odkladem na tři roky.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Blažena a Lubomír Rosnerovi naslouchají výpovědi znalců.

Článek

Manželé podle obžaloby měli problémy s výchovou svěřených dětí, kterých měli víc, než bylo v jejich silách zvládnout.

Jeden z chlapců hodil stížnost do schránky důvěry. "Za pomoci dalšího ze svěřenců pak na mobilní telefon natočili video, na kterém rozlícená Rosnerová spílá jedné z dívek. Druhý hoch uvedl, že rodiče na něj byli hnusní, nadávali mu a o sestru zlomili berlu. "Obžalované usvědčují znalecké posudky, nebyli schopni adekvátně řešit situaci, nezvládali péči a napadání se stalo ventilem jejich psychického napětí,“ prohlásila státní zástupkyně.

Podle obžaloby pěstouni několik let týrali čtyři z celkem patnácti dětí, které za 26 let vychovali. Když děti přišly do věku puberty, výchova se jim vymkla z rukou. Někteří svěřenci byli navíc postižení a vyžadovali větší péči.

Reklama

Výběr článků

Načítám