Hlavní obsah

Rodiče týraného chlapce z Brna dostali již dříve podmínku za týrání

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Rodiče týraného chlapce z Brna, kteří synovi dávali do bot připínáčky a trápili ho bitím a hladem, byli již dříve odsouzeni za týrání jednoho ze starších synů. Podmínku měli dostat v roce 2000, informovala ve čtvrtek Česká televize.

Článek

Podle Brněnského deníku Rovnost se v rodině malého Dominika již dříve objevilo podezření na pohlavní zneužívání. Chlapcův starší bratr měl předloni zneužít svou sestru. Kriminalisté se případem zabývali, kvůli nezletilosti mladíka bylo však stíhání zastaveno. [celá zpráva]

"V rodině jsme řešili případ pohlavního zneužívání. Dívku zneužíval nevlastní bratr, kterému tehdy bylo 12 let," řekl Rovnosti mluvčí brněnských policistů Petr Nečesánek.

Advokát Karel Schelle uvedl, že i přesto může případ z iniciativy státního zastupitelství skončit před soudem. Justice by mohla údajnému pachateli uložit ochranné opatření, například pobyt v dětském výchovném ústavu.

S rodiči, kteří svého nejmladšího syna týrali hlady, bili ho a mučili, začal nedávno soudní proces u Městského soudu v Brně. Úřady odebraly chlapce do dětského domova v dubnu 2010.

Týrání však mohlo skončit dříve, na špatné zacházení s chlapcem v minulosti upozorňovali sousedé, příbuzní, lékařka i učitel. Sociální pracovnice z úřadu městské části Brno-střed, která měla na rodinu původně dohlížet, podala po zveřejnění případu výpověď.

Městská část nyní proto prověří všechny případy a každou potenciálně problémovou rodinu navštíví sociální pracovníci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám