Hlavní obsah

Rodiče nalezené dvouleté dívky se zatím nenašli, identifikovat ji má dědeček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté zatím s jistotou nevědí, kdo je dvouletá holčička nalezená v sobotu večer na Václavském náměstí. Policistům se ozval pravděpodobně její dědeček, který ale pouze po telefonu potvrdil, že dívka je jeho vnučka.

Foto: Policie ČR

Policisté hledají rodiče malé dívky.

Článek

„Kriminalisté s největší pravděpodobností znají totožnost holčičky, ale čekají na ověření od příbuzných, které proběhne během dnešního dne,“ řekla Novinkám v pondělí ráno mluvčí policie Eva Kropáčová.

Podle Policejního deníku se policistům ozval její dědeček, který nebyl schopen na sto procent říci, zda je to opravdu jeho vnučka. Byl proto pozván na osobní identifikaci. „K této informaci se nebudeme vyjadřovat,“ reagovala na dotaz policejní mluvčí.

Dvouletou dívenku předal otec na Václavském náměstí bezdomovcům na hlídání. Když se nevrátil, nechali ji muži na zastávce, který se pak spojil s policisty. Policisté si holčičku převzali a vyrozuměli Orgán sociálněprávní ochrany dítěte. Dívenka byla dočasně umístěna do kojeneckého ústavu.

Jak mluvčí uvedla, jde o holčičku ve věku od 1,5 roku do dvou let. Je 80 cm vysoká, má blonďaté rovné vlásky po ramena s krátkou ofinou. V době nalezení měla vlasy svázány na vrchní části hlavy do culíku s růžovou gumičkou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám