Hlavní obsah

Řidička srazila cyklistu, pak odjela. Svědek ji pronásledoval a dopadl

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policisté začali trestně stíhat řidičku, která v neděli odpoledne svým osobním autem srazila na Přerovsku cyklistu a z místa nehody odjela. K návratu ji přiměl svědek, který ji pronásledoval. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Řidička jela osobním vozidlem značky Opel od obce Luková směrem na Brodek u Přerova. Nedodržela bezpečnou vzdálenost za cyklistou, který jel před ní na horském kole a paží dával znamení, že bude odbočovat vlevo na cyklostezku. Auto přední částí narazilo do zadní části jízdního kola,“ popsala nehodu Zajícová.

Cyklista podle ní upadl na silnici. „Žena z vozu vystoupila a křikla na muže, zda je v pořádku, vzápětí ale sedla zpátky za volant a odjela ve směru k Brodku u Přerova. Nicméně svědkovi, který celou událost viděl, to nebylo jedno a řidičku dostihl v obci Majetín, kde parkovala auto. Sdělil jí, aby se vrátila na místo nehody, což udělala a počkala až do příjezdu policejní hlídky,“ konstatovala Zajícová.

Zranění muže podle ní naštěstí nebyla nijak vážná. Škoda způsobená při nehodě byla vyčíslena na zhruba čtyři tisíce korun. Alkohol u obou účastníků byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

Řidička je podezřelá ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Bližší okolnosti případu jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám