Hlavní obsah

Řidiče usmrtilo jeho vlastní opravované auto, když do něj narazil náklaďák

Právo, mhr
Olomouc
Aktualizováno

Padesátiletý muž ze Vsetínska nepřežil ve čtvrtek nehodu na rychlostní komunikaci R35 z Olomouce na Mohelnici. Smetlo ho vlastní auto, když stál před jeho otevřenou kapotou a zezadu do něj narazilo nákladní auto. Silnice musela být dočasně uzavřena.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Ilustrační foto.

Článek

Nehoda se stala krátce před 12:00 na sjezdu u Mladče. „Padesátiletý řidič kvůli technickým problémům zastavil své osobní auto. V daný okamžik se k němu blížil řidič nákladního vozidla, který se ho chystal předjet, při tomto si všiml, že je již předjížděn osobním vozidlem. Řidič nákladního auta narazil zezadu do osobního auta v době, kdy padesátiletý muž již stál před otevřenou kapotou,“ řekl Právu krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Muž podle něj svým zraněním na místě podlehl. Žena, která seděla v osobním vozidle, utrpěla lehké zranění. Podle náměstka ředitele krajské záchranné služby Jana Weinberga neměl muž ani přes pomoc svědků a záchranářů šanci na přežití. „I přes včasnou resuscitaci byla zranění taková, že nebyla šance jej zachránit,“ uvedl Weinberg.

„Osobní vozidlo, které předjíždělo nákladní automobil, bylo zasaženo úlomky, ale posádka zraněna nebyla. Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl, dechová zkouška byla negativní,“ dodal Bednařík. Okolnosti nehody jsou podle něj stále předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám