Hlavní obsah

Řidič zhasl světla a ujížděl policii na Zlínsku po dálnici v protisměru, zastavili ho pásem

Novinky, kub
Otrokovice

Policie na Zlínsku pronásledovala 43letého řidiče osobního auta, který se chtěl vyhnout kontrole. Riskantní jízdou podle policie ohrožoval ostatní šoféry, najel i na dálnici do protisměru, kde navíc zhasl světla. Auto zastavily hroty na policejním pásu, řidič se pak ještě pokusil utéct.

Foto: Policie ČR

Policie pronásledovala řidiče opelu na Zlínsku

Článek

Honička se odehrála ve středu krátce po 21. hodině, informovala ve čtvrtek mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Policejní hlídka zaznamenala podezřelé auto při sledování provozu u frekventované křižovatky v Otrokovicích na Zlínsku. Na autě značky Opel nesvítilo předepsané osvětlení, policisté ho proto chtěli zastavit, řidič ale šlápl na plyn.

Policie v Praze střílela po ujíždějícím autě. Pak použila zastavovací pás

Krimi

„Přes souvislou čáru předjel před ním jedoucí vozidlo a pokračoval v jízdě směrem do Zlína. Svou jízdou bezprostředně ohrožoval řidiče dalších vozidel. Riskantní řidič měnil směr jízdy, až najel na dálnici, kde pokračoval v jízdě v protisměru. Asi po půl kilometru na nějakou dobu vypnul na vozidle světla, otočil se a jel zpět do Zlína,” popsala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaného řidiče na Zlínsku zastavily až policejní pásy

Do pronásledování se zapojilo několik hlídek, policisté chtěli auto znovu zastavit v místní části Zlína Malenovicích, řidič ale nohu z plynu nesundal.

„Policisté proto použili zastavovací pás. Vozidlo na něj ve vysoké rychlosti najelo a po několika metrech zastavilo. Z místa řidiče vyběhl muž, který utíkal směrem ke kolejím,” upřesnila Kozumplíková s tím, že její kolegové muže vypátrali po pár minutách ležícího ve vysoké trávě.

Dobýval se k přítelkyni, policii se pak snažil ujet. Honičku v Brně ukončil náraz

Krimi

Šofér s policií odmítl spolupracovat, jednalo se o zkoušku na přítomnost alkoholu a drog, nesouhlasil ani s lékařským vyšetřením. Muže přepravili do policejní cely a vozidlo s poškozenými pneumatikami odvezla odtahová služba.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám