Hlavní obsah

Řidič zemřel po noční nehodě na Prostějovsku

Právo, alf
Prostějov

Smrtí šestatřicetiletého řidiče skončila v sobotu před půlnocí vážná dopravní nehoda u Lipové na Prostějovsku. Muž sjel s automobilem mimo vozovku, kde se vůz přetočil a skončil bokem v příkopu. Ve vraku zůstal zaklíněný.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Bohužel, i přes veškerou snahu přítomných záchranářů řidič svým zraněním na místě podlehl,“ sdělila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Silnice zůstala na téměř tři hodiny uzavřená.

Při odklánění dopravy na objízdné trasy v souvislosti s tragickou nehodou policisté vyhmátli motoristu, který usedl za volant osobního vozu pod vlivem alkoholu. „Snažili se jej předepsaným způsobem použitím červené svítilny zastavit. Na dané znamení však řidič nereagoval a pokračoval v jízdně směrem k dopravní nehodě,“ uvedla mluvčí s tím, že policistům se jej podařilo za použití světelného výstražného znamení zastavit až v lesním porostu poblíž Lipové.

„Vyzvali jej, aby se podrobil dechové zkoušce a orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Zatímco test na drogy byl negativní, při dechových zkouškách dosáhl přístroj na hodnoty 1,30 a 1,47 promile alkoholu v dechu,“ podotkla Vybíhalová. K požití alkoholických nápojů před jízdou se řidič policistům doznal. Navíc řídil vůz bez platné technické kontroly.

Reklama

Výběr článků

Načítám