Hlavní obsah

Řidič vybrzdil na dálnici D2 kamión, ten do něj narazil

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Řidič volva vybrzdil na dálnici D2 kamión. Ten nestačil včas zabrzdit a zezadu do něj narazil. Šofér má na krku trestní stíhání a musí zaplatit škodu. O případu, který se stal v prosinci, informoval ve čtvrtek policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že policie až nyní obdržela posudky.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič vybrzdil kamión, ten do něj nabouralVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal nedaleko Podivína na Břeclavsku. „Jednapadesátiletý cizinec za volantem osobního vozu značky Volvo nepřiměřeně reagoval na situaci, kdy mu do cesty podle jeho názoru nečekaně vjel řidič kamiónu. Když kamión následně předjížděl, na řidiče troubil a po zařazení před něj opakovaně sešlápl brzdový pedál. Při opakovaném intenzivním brzdění osobního vozu už řidič kamiónu nemohl střet odvrátit a do auta před sebou narazil,“ popsal nehodu mluvčí.

Případ natočila palubní kamera kamiónu. I tak ale policisté potřebovali k události stanovisko znalce a na základě jeho vyjádření mohli nehodu řešit. Cizinec se bude zodpovídat z poškození cizí věci, jeho neadekvátním jednáním vznikla škoda za 180 tisíc korun.

„Řidič osobního auta se nakonec ke všemu přiznal a čeká ho úhrada škody. Svůj zkrat vysvětlil stresem a také tím, že si nevšiml, že řidič kamionu 'pouští' do průběžného pruhu zařazující se vozidlo,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám