Hlavní obsah

Řidič v Olomouci srazil seniorku a ujel

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoučtí policisté pátrají po řidiči osobního vozidla BMW stříbrné barvy, který ve čtvrtek odpoledne srazil ve Fibichově ulici 69letou chodkyni a pak z místa ujel, aniž by jí poskytl pomoc. Žena utrpěla těžké zranění a musela být převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala ve 14:00. „Na Fibichově ulici ve směru jízdy od ulice Jeremenkova na ulici Tovární řidič neumožnil ženě bezpečné přejití vozovky. Po střetu nezastavil, neposkytl první pomoc a z místa nehody okamžitě ujel,“ řekl Právu v pátek krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Žena podle něj utrpěla těžké poranění dolních končetin, byla převezena do nemocnice a její léčení potrvá podle lékařů více než šest týdnů. „Dechová zkouška na alkohol byla u chodkyně negativní,“ uvedl mluvčí.

Policisté žádají případné svědky nehody, aby se přihlásili na kterémkoliv oddělení policie, nebo lince 158. Pokud bude řidič dopaden, hrozí mu za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám