Hlavní obsah

Řidič v Brně se zabouchl v mrazicím voze

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neuvěřitelné štěstí v neštěstí měl řidič dodávky rozvážející mražené zboží, který zůstal ve čtvrtek ráno v brněnské Šťouračově ulici nedopatřením uvězněný přímo v chladicím prostoru svého vozidla. Hodinu a půl mu trvalo, než se mu podařilo boucháním na dveře upozornit na sebe jednoho z kolemjdoucích mužů, který přivolal na pomoc strážníky.

Muž uvízl v mrazícím autě v BrněVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Uvnitř chlaďáku bylo minus pět stupňů Celsia. Pokud by se takováto nehoda stala v parném létě, řidič by si svojí nepozorností přivodil v lepším případě silné nachlazení. Jenže událost se stala teď, kdy v Česku i ve střední Evropě panuje mrazivé počasí.

Řidič tak v podstatě po své záchraně vystoupil z vyhřátého chladicího prostoru do skutečného chladu, protože venku tou dobou panovala teplota okolo minus deseti stupňů Celsia. Šofér byl teple oblečený, takže pobyt v automrazáku přestál bez úhony.

Dveře chladicího prostoru se za mužem zavřely ráno v 06:30, když šel zkontrolovat do nákladového prostoru přepravované zboží. Po celou dobu, co se snažil dotlouct na někoho z kolemjdoucích, kdo by mu pomohl, vhánělo chladicí zařízení vozidla do nákladového prostoru ledový vzduch.

„Díky teplému oblečení, které měl na sobě, se muž hned po vynucené přestávce vrátil do práce,“ řekl Právu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám