Hlavní obsah

Řidič usnul v zatáčce a jeho dodávka udělala přemet

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rohatec

Pravděpodobně jen zlomek sekundy, na který řidič usnul za volantem dodávky na silnici I/55 v katastru Rohatce na Hodonínsku, vedl k poměrně kuriózní dopravní nehodě. Auto sice skončilo na střeše, ale řidič utrpěl jen lehčí zranění.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Dodávka skončila na střeše zaklíněná o strom po mikrospánku řidiče.

Článek

Krátce po desáté hodině řidič havarované dodávky jen na chvíli upadl do mikrospánku. Dodávka zbavená kontroly přejela v zatáčce do protisměru a pokračovala dál mimo vozovku. Překonala kus pole a narazila do mostku u polní cesty. Náraz vůz katapultoval a na dalším letu auto zasáhlo billboard, než se převrátilo a zůstalo na střeše, opřené zadní částí o strom.

Řidič nebezpečnou havárii přežil bez vážného zranění, přesto byl odvezen do nemocnice na vyšetření. Měl podle všeho velké štěstí i proto, že se v protisměru nestřetl s dalším vozidlem.

Policie na místě zjišťovala příčinu nehody, kterou podle prvních informací zavinil mikrospánek. Další informace o tom, zda řidič před jízdou požil alkohol, nebo jakou rychlostí dodávka jela, policie nesdělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám