Hlavní obsah

Řidič ujížděl policii brněnskými ulicemi v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Bezohledně a velmi nebezpečně se řítil v červnu jihem Brna muž sedící za volantem opelu. Pozornost na sebe upoutal poprvé ve chvíli, kdy křižovatkou na černovickém nábřeží prosvištěl vysokou rychlostí zjevně na červenou. Strážníci se hned vydali za vozem, muž za jeho volantem ale ujížděl v protisměru a ohrožoval další řidiče. Strážníci o případu informovali v pondělí s odstupem času na žádost policie, která případ vyšetřuje.

Pronásledování auta v BrněVideo: MP Brno

 
Článek

Navzdory dopoledním hodinám a hustému provozu spěchal řidič na limitu 50 km/h rychlostí podle odhadu hlídky atakující 130 km/h. Celou křižovatku navíc riskantně projel v protisměru, jen těsně se prosmýkl mezi nákladním a osobním vozem a od této chvíle už znovu převážně po pravé straně ujížděl směrem na Bratislavu.

Svým bezhlavým stylem dál ohrožoval řidiče, což při odbočování na červenou do Kaštanové ulice vyústilo v první kolizi. Během jízdy v protisměru zavadil o nákladní vozidlo a na svém Opelu si urazil část zpětného zrcátka.

Foto: MP Brno

Řidič nakonec narazil do dodávky.

„U odbočky naproti obchodnímu domu už jízdu nezvládl vůbec a čelně narazil do boční části dodávky. Bezprostředně potom pětatřicetiletý řidič i jeho devětadvacetiletý spolujezdec vyběhli z auta a nedbali na pokyny strážníků. Hlídka proto použila donucovací prostředky a spoutala je. Starší muž se přiznal, že má zákaz řízení. Všichni aktéři vyvázli bez zranění a strážníci celý případ předali policistům,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Ve frekventované ulici Hněvkovského, kde se podstatná část riskantní jízdy a pronásledování odehrála, je několik po sobě následujících přechodů. I z tohoto důvodu je zde rychlost omezena na padesát kilometrů v hodině. „Podle strážníků, kteří se ujíždějící vůz pronásledovali, se jeho rychlost pohybovala kolem 130 kilometrů v hodině,“ řekl Právu Ghanem.

Foto: MP Brno

Řidič ujížděl v protisměru.

„Případem se zabývají policisté. V současné chvíli čin kvalifikujeme jako ohrožení pod vlivem návykové látky, ale policisté mohou kvalifikaci i zpřísnit. S ohledem na styl jízdy žádáme osoby, které by se mohly cítit ohroženy, aby se obrátily na linku 158,“ doplnil za republikovou policii její mluvčí Petr Vala.

Reklama

Výběr článků

Načítám