Hlavní obsah

Řidič uháněl městem rychlostí 126 km/h 

– Sokolov
Právo, vor

Pokuta až deset tisíc korun a také zákaz řízení hrozí muži, kterému policisté v Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku naměřili rychlost 126 km/h v místě, kde je povolená nejvýš padesátka. Nebyl to jeho první prohřešek, v minulosti už kvůli rychlé jízdě jednou o řidičák přišel. O případu z minulého týdne ve čtvrtek informovala karlovarská policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič uháněl obcí 126 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Auto zaznamenali policisté, když kontrolovali rychlost na silnici II/212 v Kynšperku nad Ohří.

„Třicetiletý řidič osobního vozidla značky Ford obcí, kde je dovolená rychlost 50 km/h, projížděl rychlostí 126 km/h. Překročil tedy rychlost v obci o 76 km/h,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

Hlídka se následně za řidičem vydala a zastavila ho. „Poté s ním policisté sepsali oznámení o přestupku, které bude oznámeno správnímu orgánu. Ten může řidiči uložit sankci 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení v délce 6 až 12 měsíců,“ dodala Krejčí.

Řidič měl podle ní kvůli rychlé jízdě problémy už v minulosti. „Za překročení rychlosti mu byl odebrán řidičský průkaz, vysloven zákaz řízení a uložena pokuta ve správním řízení,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám