Hlavní obsah

Řidič u semaforu zkolaboval, pomohla mu neznámá žena z kolony za ním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Na teplické křižovatce ve čtvrtek dopoledne zachránila neznámá žena život čtyřiapadesátiletému muži, který za volantem při čekání na semaforu prodělal hypoglykemický záchvat, způsobený nízkou hladinou cukru v krvi. Žena pohotově přivolala policisty, kteří poskytli muži první pomoc. Informoval o tom mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Před půl jedenáctou dopoledne se v ulici U Vlastního krbu v Teplicích začala tvořit kolona, protože vozidlo stojící jako první v řadě u semaforu na křižovatce s ulicí Masarykova se nerozjíždělo, ačkoliv se už několikrát rozsvítila „zelená“,“ napsal Vítek v tiskové zprávě.

Když nepomohlo ani troubení aut, šla se řidička, která stála za nehybným autem, podívat, jestli je muž v pořádku. Řidič Škody Octavie ale nereagoval, žena proto zavolala na policejní hlídku, která právě projížděla kolem.

Ta se k muži dostala, až když rozbila zadní malé okénko, protože muž byl v autě zamčený. Policistům se podařilo řidiče z auta vytáhnout a podle telefonických pokynů záchranářů mu poskytli první pomoc. Neznámá zachránkyně mezitím pokračovala dále ve své cestě.

V zavolané záchrance pak lékaři muže stabilizovali a odvezli jej na vyšetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám