Hlavní obsah

Řidič se čtyřmi promile kličkoval Brnem. Zadržel ho pohotový svědek

Brno
Aktualizováno

Přes čtyři promile alkoholu naměřili v sobotu policisté řidiči v Brně. Do příjezdu policie jej zadržel pohotový svědek, který se za ním vydal. Po dalším opilém šoférovi pátraly hlídky na Vyškovsku. Muž boural a ujel.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Když policisté přijeli v sobotu k dopravní nehodě v brněnských Tuřanech, měli snadné šetření příčiny. Řidič bourajícího auta byl silně opilý. Jednačtyřicetiletý cizinec při nehodě kolem třinácté hodiny poničil naštěstí pouze svůj vůz.

Riskantní jízda podle policie skončila zásluhou náhodného řidiče, který si všiml nabouraného kličkujícího vozu, otočil se a vydal za ním. U železničního přejezdu pak nebezpečně jedoucí vozidlo zablokoval, vytáhl klíčky ze zapalování a zadržel agresivního cizince až do příjezdu policistů, které mezitím zavolala jeho spolujezdkyně.

„Dechová zkouška skončila výmluvným výsledkem 4,27 promile. Muž skončil v cele, vzhledem k předchozímu platnému zákazu řízení se bude zodpovídat i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Policie původně informovala, že řidiče zadržel známý, následně to však opravila.

Šofér v Nechanicích nadýchal 2,4 promile. Je mu 15 a auto sebral tátovi

Krimi

Zhruba ve stejnou dobu vyrazily do akce policejní hlídky na Vyškovsku. Hledaly bílý opel ohrožující silniční provoz. Jeden z řidičů nahlásil, že jej opel naboural a ujel. V havarovaném voze přitom utrpěla zranění spolujezdkyně. Netrvalo dlouho a na opel narazila hlídka ve Slavkově. „Třiačtyřicetiletý řidič doznal požití alkoholu, výsledek dechové zkoušky byl 2,41 promile,“ uvedl policejní mluvčí. Po vystřízlivění mu policie sečte výsledek jeho řádění za volantem.

Příjezd k benzínce se nepovedl. Opilý řidič si to namířil přes svodidla

Krimi

Třetí opilec v hlavní roli nehody byl chodec. Šestadvacetiletý cizinec v Horově ulici zamířil vstříc tramvaji, aniž by řešil, že kráčí po koleji. Pozorný řidič naštěstí na situaci zareagoval a sáhl po brzdě. Úplně zastavit se mu už ale nepovedlo, chodec, kterého policie považuje za viníka nehody, utrpěl při střetu lehčí zranění. Skončil v nemocnici. V jeho jednání před nehodou sehrál roli alkohol. Test na místě ukázal 2,8 promile.

Reklama

Výběr článků

Načítám