Hlavní obsah

Řidič s dvěma dětmi měl najet v Hradci Králové do muže a pak ho pořezat

– Hradec Králové
Právo, Ludmila Žlábková

Třicetiletý muž je podezřelý, že v úterý po šesté hodině večer v Hradci Králové záměrně najel automobilem do jiného muže. Následně ho měl pořezat. Z místa činu ujel vozem, v němž po celou dobu incidentu byly přítomné dvě děti. Je pravděpodobné, že se oba účastníci incidentu znali.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Událost nám byla nahlášena jako dopravní nehoda. Následně jsme zjistili, že se jednalo o násilný čin, při kterém došlo ke zranění jedné osoby. Pachatel z místa události odjel a zhruba po třech hodinách jej policie zadržela,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Moravčík. Na bližší informace je však policie skoupá, neboť vyšetřování je v tuto chvíli na samém začátku.

Jak uvedla televize Nova, řidič po nárazu do druhého muže navíc z auta vyskočil, vytáhl nůž a svou oběť pořezal na rukou. Poté se vrátil zpět do automobilu a i s oběma dětmi, jedním starším a druhým miminkem, odjel.

„Děti jsou v tuto chvíli v pořádku. Našli jsme je u jejich příbuzného,“ doplnil policejní mluvčí Moravčík a řekl, že podezřelého ve středu vyšetřovatelé vyslýchali. „Upřesňuje se také právní kvalifikace,“ dodal Moravčík. Muž je vyšetřován pro podezření z těžké újmy na zdraví.

Není však vyloučeno, že by se mohla právní kvalifikace změnit, například zpřísnit na pokus vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám