Hlavní obsah

Řidič přišel o život při srážce čtyř aut s kamiónem

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

V neděli večer se u obce Břest na Kroměřížsku stala tragická dopravní nehoda, při které havarovala čtyři osobní auta a kamión. Po nehodě začalo nákladní auto hořet. Na místě zemřel devětadvacetiletý muž.

Článek

Řidič malé dodávky zn. VW Caddy vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím kamiónem. Silný náraz doslova rozpáral kabinu a střechu malého auta, které se na silnici roztočilo a vypadl z něho celý motor. Devětadvacetiletý řidič na místě nehody podhlehl těžkým zraněním.

Řidič kamiónu Iveco se po nárazu dostal do protisměru, kde narazil do svodidel a ochranného oplocení mostu. Po nárazu začal tahač hořet a řidiči i jeho spolujezdci se podařilo zachránit skokem z auta. Kamión zůstal na hraně mostu a nad náspem k železniční trati. Řidič kamiónu utrpěl vážné zranění a byl převezen do nemocnice.

Plameny kamión zcela zničily. Foto: HZS Zlínského kraje

"Už při příjezdu k místu nehody byl vidět z dálky mohutný požár kamiónu. Nehoda se stala na vrcholu přejezdového mostu přes železniční trať. Hlavní silniční tah I/55 byl okamžitě neprůjezdný," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Náraz do vypadlého motoru

Do vypadlého motoru následně narazil Citroen C5. Nárazu do neovladatelného auta VW se nevyhnul ani řidič felice. Čtvrté osobní auto značky Audi poškodily odletující částí zničených vozů a kamiónu. Jednotlivé části aut a jejich úlomky byly rozmetány na bezmála sto metrech silnice.

"Po rychlém průzkumu situace se hasiči prioritně soustředili především na likvidaci mohutného požáru. Plameny kompletně zachvátily kabinu tahače i téměř celý návěs s nákladem titanové běloby," doplnil Mitáček.

Doprava na hlavním silničním tahu byla zcela uzavřena. Policie odkláněla řidiče na objízdné trasy. Likvidace následků těžké hromadné dopravní nehody trvala hasičům téměř pět hodin, odstraňování zdemolovaného kamiónu a nákladu ze silnice potrvá celé pondělí.

Havárii a požár likvidovali hasiči pět hodin. Foto: HZS Zlínského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám