Hlavní obsah

Řidič po dvou pivech předvedl agresivní jízdu, policistům ale neujel

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Zběsilou jízdu Prahou po údajně dvou pivech má za sebou 35letý muž, který má navíc zakázáno řízení na dlouhých osm let. Během honičky, kterou zaznamenala policejní kamera, málem porazil chodce a způsobil dopravní nehodu.

Zběsilá honička noční PrahouVideo: Policie ČR

 
Článek

Auta si policisté všimli v noci na pátek na kruhovém objezdu na Litochlebském náměstí. Když hlídku řidič uviděl, začal zmatkovat. Místo aby zastavil na pokyn policistů, vydal se agresivní jízdou ulicemi Prahy. Ujížděl ulicí Květnového vítězství, kde u požární stanice málem srazil chodce na přechodu.

„To ho ale nezastavilo a zběsilá honička pokračovala několika dalšími ulicemi. Nejen že v těchto ulicích ohrozil ještě několik dalších chodců, ale naboural i do zaparkovaného auta. Na křižovatce ulic Donovalská a Mokrá odbočil do úzké jednosměrky, šlápl na brzdu a z vozidla raději vystoupil,“ shrnula mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

Poté co muži zákona 35letého muže zadrželi, vystoupila z auta žena, která uvedla, že řidič měl před jízdou dvě piva, a když uviděl hlídku, zpanikařil. Dechová zkouška její slova následně potvrdila – muž nadýchal jedno promile.

„V evidencích se policisté dozvěděli nejen to, že má muž vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2021, ale také o jeho bohaté trestní minulosti. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi,“ doplnila Jeřábková.

Reklama

Výběr článků

Načítám