Hlavní obsah

Řidič odvezl chlapce do lesa, měl se pokusit o vraždu

Novinky, pno
BLANSKO

Policie ve čtvrtek rozšířila trestní stíhání pětatřicetiletého muže, který minulý týden srazil v Kunštátu na Blanensku chlapce a posléze ho odvezl do lesa, kde ho zraněného nechal na pospas svému osudu. Řidič se bude zpovídat z pokusu o vraždu, za který mu hrozí až patnáctileté vězení.

Článek

"Policisté muži odebrali i řidičský průkaz, aby znovu za volant neusedl. Současně bude podán návrh na uvalení vazby," uvedl jihomoravský policejní mluvčí Miroslav Kovařík. Řidič byl původně obviněn z ublížení na zdraví a nesposkytnutí pomoci. Za tyto činy mu hrozil pětiletý pobyt za mřížemi. Vyšetřovatel ale znovu zhodnotil dostupné důkazy a zpřísnil kvalifikaci celé události na pokus o vraždu.

Vše se stalo v noci na pátek minulého týdne. Muž jel s přítelkyní přes Kunštát, kde srazil patnáctiletého mladíka. Ten po nárazu vyletěl a dopadl na zadní část auta, kde přelomil anténu, rozbil zadní sklo a propadl do kufru auta. Řidič ani jeho spolujezdkyně si však údajně ničeho nevšimli. [celá zpráva]

Pokračovali v cestě do Lysic, kde muž zaslechl sténání z kufru. Když v něm našel poraněného chlapce, odvezl ho dva kilometry za vesnici, kde ho nechal na pospas svému osudu v lese. Proč to udělal, podle police muž neví.

Chlapec měl zlomené obě nohy a mnoho dalších zranění. Po několika hodinách se doplazil k silnici, kde ho ráno objevil jiný řidič, který zavolal pomoc. Pokud by v lese zůstal déle, nejspíš by zemřel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám