Hlavní obsah

Řidič na Znojemsku zemřel v roztříštěné kabině

Právo, miv
Znojmo

Tragicky začal pracovní týden na nedávno dokončeném obchvatu Lechovic na Znojemsku. Krátce po osmé hodině se tam střetl nákladní automobil s kamionem. Řidič nákladního vozu nehodu nepřežil.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda na ZnojemskuVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Nehoda se stala na obchvatu Lechovic nedaleko sjezdu do obce ve směru od Brna. Nákladní auto vjelo do protisměru. Protijedoucí řidič se sklápěcí soupravou se mu zřejmě snažil vyhnout. Ke střetu ale nakonec došlo, náraz mířil na kabinu a levý bok obou vozidel, tedy právě do míst řidičů.

„Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. Řidič nákladního vozu se skříňovou nástavbou nehodu nepřežil, z tahače s nákladem suti hasiči řidiče vyprostili. Záchranáři jej letecky přepravili do Brna,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Na místo vyrazila speciální těžká technika, aby odklidila vraky aut.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Střet dvou nákladních aut u Lechovic nepřežil jeden řidič.

„V tuto chvíli ještě nemáme ověřenou totožnost mrtvého řidiče. Prověřujeme ji. Těžké zranění utrpěl devětapadesátiletý řidič,“ doplnila mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Proč nákladní auto po vyjetí z mírné levotočivé zatáčky o kus dál na rovném úseku zamířilo do protisměru, musí policisté zjistit. Jeho jízda mimo jeho pruh byla plynulá, bez stop brzdění. V úvahu se nabízí mikrospánek. „Je to samozřejmě jedna z možností, kterých může být více, od nepozornosti, telefonování či obsluhy rádia až po náhlou nevolnost,“ připomněla mluvčí.

Pomoci by mohli i motoristé, kteří v pondělí kolem osmé hodiny ráno projížděli kolem Lechovic. Uvítáme případná svědectví a případně i záznamy z kamer ostatních řidičů,“ žádá o pomoc Drahokoupilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám