Hlavní obsah

Řidič na tuningové party vjel mezi lidi a čtyři těžce zranil

Právo, ČTK, pab, vel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLANÁ

Na tuningové party na letišti v Plané na Tachovsku vjelo v sobotu večer auto do dvou stánků s občerstvením mezi lidi. Čtyři těžce zranilo, několik dalších utrpělo lehčí zranění. Podle mluvčího záchranné služby Plzeňského kraje a policie byl řidič vozu pravděpodobně opilý.

Článek

"Dva vrtulníky převezly tři lidi ve vážném stavu do fakultní nemocnice v Plzni. Utrpěli mnohočetné zlomeniny. Čtvrtého odvezla záchranná služba do nemocnice v Mariánských Lázních. Jedna posádka záchranné služby zůstala na místě a ošetřovala lehčí poranění," uvedl mluvčí záchranné služby Miroslav Bukovjan. Později uvedl, že záchranka převezla do nemocnice další dva lidi s otřesem mozku a pohmožděninami. Řada lidí podle něj ještě vyhledala ošetření na pohotovosti.

Policejní mluvčí Jolana Číhová upřesnila, že vůz řídil osmadvacetiletý řidič z Plané a byl zřejmě opilý. Nezvládl řízení a vjel do lidí. Hrozí mu proto obvinění z ublížení na zdraví. Policisté převezli řidiče na policejní stanici a pak mu zavolali záchranku. "Má ale pouze drobná poranění," uvedl Bukovjan.

Černý volkswagen jel podle svědků velmi rychle, naráz vybočil a narazil do dvou stánků z občerstvením, které byly asi 5 metrů od asfaltky. Jeden rozmetal. Plocha byl pokrytá rozmetanými párky a hořčicí. Stánkaři Tomáš Dvouletý a Tomaš Benda Právu řekli, že se podruhé narodili, že naráz slyšeli ohromnou ránu, jak vůz narazil do stánků a stánek se zhroutil.

Záchranná služba na této akci dnes už dvakrát před nehodou zasahovala. "Jeden člověk měl srdeční problémy a druhý se opil do němoty," dodal Bukovjan.

Po neštětsí byla tuning party předčasně ukončena. Navštívily ji 2000 lidí, přijelo na 100 upravených aut. Na tuningovou party se sjeli majitelé aut, kteří své plechové miláčky rádi vybavují různými doplňky a výkonnějšími motory, upravují jejich karosérie i interiéry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám