Hlavní obsah

Řidič, který na Klatovsku sešrotoval luxusní sporťák o strom, před lety figuroval v případu únosu

Právo, pab
Klatovy
Aktualizováno

Záchranáři zasahovali ve středu vpodvečer u vážné dopravní nehody vozidla Ultima GTR na Klatovsku. Řidič sporťáku, který má výkon pět set koní a dokáže jet rychlostí až 300 km/h, nezvládl řízení a skončil ve stromě mimo silnici. Utrpěl zranění stejně jako jeho spolujezdec. Řidič podle zjištění deníku Právo před lety figuroval v kauze únosu jako poškozený.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Sešrotovaný sporťák po nehodě

Článek

„Z místa jsme transportovali dva muže do plzeňské fakultní nemocnice, jednoho vrtulníkem ve vážném stavu a druhého sanitkou se středně těžkým zraněním,“ uvedla dispečerka záchranné služby.

K havárii došlo u obce Petrovičky. Podle prvotních informací 37letý řidič dostal v zatáčce smyk, vyjel ze silnice a narazil do stromu. Okolnosti nehody šetří policie. Škoda byla předběžně vyčíslena na 4,5 milionu korun.

Podle informací Práva je vůz registrován na pražskou firmu a v České republice je evidován od loňského května.

Chtěli ho zabít

Sedmačtyřicetiletý muž, který ve sporťáku havaroval, figuroval podle zjištění Práva jako poškozený v případu únosu, který před čtyřmi roky projednával Krajský soud v Plzni.

Ten tehdy poslal na šest let za mříže podnikatele Jaroslava S. (64), který se chtěl řidiče vozu zbavit jako svého věřitele. Podle rozsudku mu dlužil několik milionů korun. Peníze nezaplatil, a když k němu domů přišel kvůli pohledávce exekutor, začal shánět lidi, kteří by za peníze muže unesli. Chtěl po nich, aby ho drželi na neznámém místě a přesvědčili ho, aby mu podepsal, že jsou mezi nimi všechny závazky vyrovnané, čímž by se vyhnul exekuci.

Svědek, který měl pro Jaroslava S. shánět únosce, se ale místo toho obrátil na policii. Ta podezřelého začala monitorovat a zatkla jej v okamžiku, kdy svědkovi předal špekáčky nacpané léky, kterými měl uspat věřitelovy psy.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Sešrotovaný sporťák po nehodě

Foto: HZS Plzeňského kraje
Foto: Profimedia.cz

Ultima GTR Evolution. Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám