Hlavní obsah

Řidič MHD zkolaboval za volantem, autobus plný lidí narazil do pošty

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Perné chvíle zažilo ve čtvrtek po půl sedmé ráno 17 cestujících linky 6 MHD v Českých Budějovicích. Mladý řidič za volantem zřejmě zkolaboval a vůz jel neovladatelně od křižovatky téměř sto metrů, než se zastavil o budovu České pošty na Senovážném náměstí. Kromě řidiče nebyl naštěstí nikdo jiný zraněn. Řidiči pomohli lékař a hasič, kteří šťastnou náhodou ve voze cestovali.

Řidič MHD zkolaboval za volantemVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

„Kolem půl sedmé došlo ke zdravotní indispozici řidiče, který byl na křižovatce a omdlel. Pak už autobus pokračoval volnou jízdou přes parčík a narazil do budovy pošty,“ popsal Právu na místě nehodu ředitel Dopravního podniku České Budějovice Jaroslav Ďuriš.

Poznamenal, že řidič utrpěl lehké zranění nosu i čela a byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. „Nezranil se nikdo ze sedmnácti cestujících, kteří v té době ve voze byli. Naštěstí byl mezi nimi i lékař a hasič, kteří řidiči poskytli první pomoc,“ konstatoval Ďuriš.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Řidič se při nehodě lehce zranil.

„Když jsme přijeli na místo, byl už při vědomí a utrpěl poranění obličeje. Převezli jsme ho do nemocnice, kde se podrobí ještě dalším vyšetřením, které by měly zjistit jeho stav,“ konstatovala mluvčí záchranné služby Petra Kafková.

Kromě řidiče zasahovali záchranáři i u starší ženy, která utrpěla šok.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Autobus narazil do budovy pošty.

Podle prvních odhadů jel řidič asi třicetikilometrovou rychlostí a nárazem nenarušil statiku budovy pošty. Cestou však smetl semafory. „Na případu pracujeme a zatím zjišťujeme i verzi, že řidič měl zdravotní indispozici,“ poznamenala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám