Hlavní obsah

Řidič měl v krvi 4,3 promile, svědkyně myslela, že je mrtvý

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Hodnotu 4,31 promile alkoholu ukázal rozbor krve sedmačtyřicetiletého řidiče, který havaroval s osobním autem u Klečůvky na Zlínsku. Svědkyně, která projížděla místem nehody a chtěla pomoci, se dokonce domnívala, že muž je mrtvý. Ukázalo se však, že jen po havárii usnul na volantu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Nehoda se stala v sobotu 7. března a když dostali policisté výsledek krevní zkoušky, nestačili se divit. Řidič a jeho spolujezdec utrpěli v autě, které skončilo v příkopu, jen drobná poranění,“ informovala v pondělí mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

„Pozoruhodné na případu je i to, že zmíněnému muži již soud osmnáctkrát vyslovil zákaz řízení. Ten navíc nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Rozhodnutí soudu nerespektuje, a proto byl několikanásobně obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila Bartíková.

Auto, které absolutně nesplňovalo technické podmínky k provozu na pozemních komunikacích, mu Policie ČR zabavit v tomto případě nemohla, protože nebylo jeho.

Policisté (ne)řidiče znovu obvinili z maření výkonu úředního rozhodnutí a navíc z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. O dalším osudu nebezpečného a nenapravitelného řidiče opět rozhodne soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám