Hlavní obsah

Řidič, který zabíjel na chodníku v Chrasti, byl pod vlivem drog

Právo, Novinky, ČTK, ner, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM
Aktualizováno

Pětadvacetiletý řidič, který minulý týden ve čtvrtek zabil v Chrasti u Chrudimi na chodníku ženu s dítětem, byl pod vlivem drog. V pondělí o tom informovala chrudimská policie s tím, že u řidiče byl zjištěn amfetamin. Kromě toho řídil bez řidičského průkazu. Nakonec skončil ve vazbě.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Na místě čtvrteční tragedie v Chrasti u Chrudimi zapalují lidé svíčky, děti nosí hračky.

Článek

Město chce obchvat

Čtyřtisícové městečko Chrast se přes víkend pomalu vzpamatovalo z šoku, začaly diskuse o tom, jak se věc mohla stát a jak zabránit jejímu opakování.

"Bezpečnost provozu na náměstí řešíme již delší čas, zvažovala se kruhová křižovatka,“ řekl starosta Chrasti Tomáš Vagenknecht (ODS), podle jiných ale není řešením.

"Mohla to být technická závada. Prý mu tam někdo vběhl. Já bych toho řidiče ještě nevěšel. Lékem na takováto neštěstí je obchvat. Ale podnikatelé z města ho nikdy nechtěli,“ svěřil se místní obchodník.

Chrast na silnici 2. třídy 358 nepatří mezi přetížené, projede tu přibližně dvacetina aut ve srovnání s nedalekými Holicemi, které leží na souběžné I/35. Nejbližším městem na trase za Chrastí je přibližně stejně velká Skuteč. Ta už roky obchvat i zpomalovací kruhovou křižovatku má a obojí se podle starosty Pavla Novotného (KDU-ČSL) vyplácí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám