Hlavní obsah

Řidič, který srazil dva lidi, je za mřížemi

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOHUMÍN

Policistům se v úterý podařilo zadržet podezřelého řidiče, který v pondělí ráno na Studentské ulici v Bohumíně srazil dva lidi a z místa ujel. Čtyřiačtyřicetiletá žena následkům nehody podlehla, o šest let mladší muž je ve velmi vážném stavu v nemocnici.

Článek

"Osmatřicetiletému muži bude v nejbližších hodinách sděleno obvinění z trestných činů ublížení na zdraví s následkem smrti a neposkytnutí pomoci," uvedla mluvčí policie Zlatuše Viačková a ujistila, že policie bude žádat soud o uvalení vazby.

K vypátrání řidiče i poškozeného vozidla přispěly policejní výzvy v médiích. "Vozidlo bylo na základě oznámení občanů nalezeno v obci Dolní Lutyně," dodala policistka.

Tragická nehoda se stala ve Studentské ulici v Bohumíně. Oba chodci přecházeli ulici v blízkosti pekárny mimo přechod pro chodce. Řidič dodávky hyundai tmavě modré barvy po střetu nezastavil a z místa neštěstí ujel.

Výstavbě přechodu brání normy

Podle místních lidí je úsek, na kterém k tragédii došlo, kritickým místem. "Na celé poměrně dlouhé ulici chybí přechody pro chodce a řidiči zde zcela běžně překračují rychlost. Absence přechodů je v našem městě velký problém," tvrdí například Vítězslav Rumpel, který v ulici bydlí.

Starosta Petr Vícha (ČSSD) tvrdí, že v místě tragédie se přechod udělat nedá.

"Bohužel nám v tom zabraňují platné normy. Protože je tam vozovka širší než osm metrů, musel by se uprostřed vybudovat dělicí pás. A aby se tam mohl vybudoval, na to je silnice zase příliš úzká. Takto nám argumentovala dopravní policie a není to problém pouze této ulice," řekl starosta. Nicméně dodal, že jde o první tragickou nehodu v tomto úseku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám