Hlavní obsah

Řidič, který smetl silničáře z cesty, byl obviněn

Právo, Aleš Honus
Frýdek-Místek

Řidič polského kamiónu, který v pondělí po poledni smetl ve Frýdku-Místku z cesty čtyři silničáře a jednoho z nich zabil, byl obviněn z ublížení na zdraví a pravděpodobně skončí ve vazbě. Informoval o tom mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Článek

„Řidič strávil noc v policejní cele. Kvůli obavám z toho, že by se vyhýbal trestnímu řízení, byl podán návrh o vzetí do vazby, o kterém bude rozhodovat soud,“ řekl Starzyk.

Dodal, že řidič se náležitě nevěnoval řízení kamiónu. „Vypověděl, že se před srážkou díval do zpětného zrcátka a sledoval provoz v levém jízdním pruhu,“ řekl Starzyk.

Polský kamión vrazil do dodávky se silničáři na hlavním silničním tahu z Frýdku-Místku do Českého Těšína v pondělí odpoledne. Tři muži byli převezeni do nemocnice ve Frýdku-Místku, čtvrtý silničář byl v bezvědomí a vrtulník ho přepravil do ostravské fakultní nemocnice. Tam po několika hodinách zemřel. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Kamión smetl z cesty silničáře, jeden zemřel

Do dodávky se silničáři, kteří čistili kanály na hlavním silničním tahu z Frýdku-Místku do Českého Těšína, narazil v pondělí odpoledne polský kamión na okraji...

Výběr článků

Načítám