Hlavní obsah

Řidič, který při prchání od pumpy zavinil smrtelnou nehodu, je ve vážném stavu

– Plzeň

Policisté zatím kvůli vážným zraněním nevyslechli a tedy ani neobvinili dvaatřicetiletého řidiče, který v sobotu odpoledne ujel v Plzni od pumpy bez placení a zavinil nehodu tří vozidel. Při ní zahynula jeho čtyřiadvacetiletá spolujezdkyně a kromě řidiče byli zraněni další tři lidé včetně jednoho policisty. Vážně zraněna je i žena z protijedoucího vozu.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Nehoda se stala na výjezdu z Plzně do Vejprnic.

Článek

"Policejní komisař už zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a usmrcení z nedbalosti. Nehodou se dále zabýváme. Výslech řidiče zatím nebyl proveden s ohledem na jeho zdravotní stav," uvedla krajská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Zatím také není jasné, zda byl pod vlivem alkoholu nebo drog. Lékaři v plzeňské nemocnici už mu odebrali krev, ale výsledky ještě podle mluvčí nejsou k dispozici.

Na útěku dostal smyk

Řidič vozu Škoda Felicia natankoval u benzínové pumpy na okraji Plzně v Křimicích, nezaplatil a ujížděl velkou rychlostí do centra města a poté přes Skvrňany směrem na Vejprnice. Po zhruba čtyřech kilometrech dostal na konci Vejprnické ulice těsně za Plzní smyk a vjel do protisměru, kde se srazil s peugeotem, v němž zranil dva lidi. Následně se auto odrazilo a narazilo do vozu policejní hlídky, stojícího mimo komunikaci.

"Do akce bylo zapojeno několik hlídek," řekla mluvčí. Podle svědka, který policii nahlásil krádež pohonných hmot, řidič felicie najížděl na obsluhu čerpací stanice.

Záchranná služba z místa odvezla čtyři zraněné.

Vážná poranění hrudníku a plic

"Policista byl ošetřený na chirurgii bývalé vojenské nemocnice a byl propuštěný do domácího léčení. Viník nehody byl převezen na emergency a je na lůžkovém oddělení anesteziologicko-resuscitační kliniky. Má vážná poranění hrudníku a plic. Vývoj stavu se nedá předpokládat," řekla administrátorka Fakultní nemocnice v Plzni Jana Kadlečková.

Další dva lidi z protijedoucího peugeotu ošetřili lékaři na úrazové ambulanci. Muž leží na standardním oddělení chirurgie, kde je na pozorování, a měl by být mimo ohrožení života.

"Žena byla kvůli podezření na zranění páteře předaná na neurochirurgii, kde ji operovali. Její stav je nyní stabilizovaný, ale jeho vývoj nelze předpokládat," dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Policejní honička v Plzni skončila tragédií

Jednoho mrtvého a čtyři zraněné si vyžádala tragická srážka tří aut, ke které došlo v sobotu dopoledne ve Vejprnické ulici v Plzni. Auta se srazila, když...

Výběr článků

Načítám