Hlavní obsah

Řidič, který na D11 zemřel po nárazu do neodstraněného billboardu, byl opilý

Policie odložila vyšetřování smrtelné nehody BMW na dálnici D11, která se stala v dubnu. Řidič, který při nehodě zemřel, byl opilý. Řekla v pondělí na dotaz Novinek mluvčí policie Eva Hašlová. Billboard byl několik dní po nehodě odstraněn, u dálnice ve chvíli havárie už dávno neměl co dělat.

Billboard z dálnice D11 byl po tragické nehodě rychle odstraněnVideo: TV Nova, Novinky

 
Článek

„Policisté po provedeném šetření odložili případ dopravní nehody na dálnici D11. Za bezprostřední příčinu nehody je považován stav řidiče vozidla. Z šetření vyplynulo, že řidič vozidla řídil pod vlivem alkoholu, tedy ve stavu vylučujícím způsobilost k řízení motorového vozidla,“ informovala Hašlová s tím, že další informace policie zveřejňovat nebude.

Nehoda se stala 7. dubna kolem čtvrté hodiny ráno na desátém kilometru směrem z Prahy na Hradec Králové. Řidičův vůz BMW vyjel z vozovky, narazil do sloupu billboardu s českou vlajkou, odrazil se od něj, několikrát se přetočil a nakonec skončil v příkopu. Řidič vyletěl z auta, nehodu nepřežil.

Foto: Novinky

Billboard u dálnice D11 měl podíl na smrti řidiče.

BMW u dálnice narazilo do billboardu, který tam už více než půl roku neměl být. Podle zákona totiž měly všechny reklamní cedule zmizet z takzvaného ochranného pásma dálnic a silnic první třídy do loňského 1. září. Vlastníkům billboardů hrozí za nerespektování zákona pokuta 200 tisíc, majitelům pozemků až 300 tisíc korun.

Foto: Novinky

Při nehodě na dálnici D11 zemřel řidič.

Tento konkrétní billboard byl nicméně tři dny po nehodě odstraněn. Podle tehdejšího vyjádření mluvčího Ředitelství silnic a dálnice Jana Rýdla to však neudělali silničáři. Pravděpodobně tak učinila firma, které tabule patřila, a to společnost Czech Outdoor ze skupiny Big Board. [celá zpráva]

Silničáři se snaží billboardy od silnic a dálnice odstraňovat, ale reklamní tabule řidiči mohou stále potkávat. ŘSD v minulosti uvádělo, že má málo zaměstnanců. Pomoc mu následně nabídli motorkáři, ale byli odmítnuti. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám