Hlavní obsah

Řidič, kterého policisté zastavili tvrdým nárazem, zásoboval drogami prostitutky

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Z prodeje drog pouličním prostitutkám vyšetřovatelé nyní obvinili 26letého muže z Domažlic, kterého letos v červenci po zběsilé honičce zastavila policejní hlídka až nárazem v plné rychlosti. Mluvčí domažlické policie Dagmar Brožová Právu ve čtvrtek potvrdila, že muž je stíhán pro zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými látkami a také přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování vozidla na DomažlickuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž je podezřelý, že v nejméně 47 případech prodal pervitin dalším osobám, mimo jiné prostitutkám na trase Havlovice, Babylon, Folmava,“ upřesnila Brožová s tím, že státní zástupce podal soudu návrh na jeho vzetí do vazby.

Druhé obvinění podle Brožové souvisí právě se silniční kontrolou, kdy po násilném zastavení měl řidič pozitivní test na pervitin. Policisté ho tehdy chtěli zkontrolovat, protože věděli, že mu v minulosti zadrželi řidičský průkaz za řízení pod vlivem drog. Protože nereagoval na pokyn k zastavení a bezohlednou jízdou vážně ohrožoval ostatní účastníky provozu, rozhodli se policisté k násilnému zastavení vozidla, které se nejčastěji objevuje v záběrech z amerických silnic.

Jel opravdu zběsile, řekl policista, který zastavil zfetovaného řidiče „po americku“

Krimi

Policejní vůz tehdy najel do boku zadní části pronásledovaného auta, čímž ho přetočil a výrazně zpomalil. Manévrem vyžadujícím značnou dávku odvahy ukončil honičku s řidičem citroënu 29letý strážmistr z domažlického obvodního oddělení. Využil přitom ochranný rám, kterým jsou vybavena nová služební vozidla.

Policisté na Domažlicku zastavili ujíždějícího řidiče nárazem v plné rychlosti

Krimi

Zákrok, který není vůbec jednoduchý a američtí policisté jej trénují léta, zvládl policista bravurně a nikomu se nic nestalo. Překvapil tím i pronásledovaného řidiče, který podle svých slov náraz vůbec nečekal. „Věděli jsme, že za volantem sedí člověk, kterému byl v minulosti zadržen řidičský průkaz za řízení pod vlivem drog. Výzvy k zastavení ignoroval. Jel opravdu velice zběsile a přitom vážně ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Blížil se k hraničnímu přechodu ve Folmavě, kde se kolem tržnic a dalších podniků pohybuje spousta lidí. Protože to vypadalo, že může dojít k velkému neštěstí, rozhodli jsme se s kolegou zastavit ho tímto způsobem,“ vzpomínal policista jménem Jakub na to, co předcházelo samotnému zákroku.

Pak už jen čekal na vhodné místo. „V jednom okamžiku byla silnice volná, tak jsem toho využil. Dojel jsem vozidlo a narazil z boku do jeho zadní části tak, abych ho otočil. To se povedlo. V tu chvíli jsem ani neregistroval rychlost,“ pokračoval policista.

Přiznává, že mu po úspěšném manévru spadl kámen ze srdce. „Pocítil jsem jak úlevu, tak i trochu euforii z toho, že jsem to zvládl a nikomu se nic nestalo,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám