Hlavní obsah

Řidič havarovaného neoplanu odmítá vypovídat

Novinky, Patrik Biskup
ČESKÉ BUDĚJOVICE

Policisté pokračují ve vyšetřování tragické nehody patrového autobusu v jižních Čechách, která si vyžádala 19 mrtvých a desítky zraněných. Obviněný 48letý řidič Pavel Krbec ale zatím odmítá vypovídat. Údajně mu v tom brání špatný zdravotní i psychický stav.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

"Můj klient se dostavil k výslechu, ale odmítl vypovídat v souladu s trestním řádem. Ne že by se nechtěl k věci vyjádřit, ale vzhledem ke svému špatnému zdravotnímu stavu si momentálně není schopen přesně vybavit všechny detaily. Ještě se na to necítí ani po psychické stránce. V budoucnu se výslechu samozřejmě nebrání," řekl v úterý Krbcův obhájce Zdeněk Ptáček.

Krbec je obviněn z trestného činu obecného ohrožení a hrozí mu několikaleté vězení. Policisté tak zřejmě jako prvního vyslechnou druhého řidiče, který je v pozici svědka.

Z nehody si vybavuje jen zraněné

Podle policistů řidič při jízdě v místě klesání sjel pravými koly za okrajovou bílou čáru na nezpevněný pravý okraj silnice. Narazil do svodidel a následně vybočil do protisměru. Autobus pak přejel do protisměru, prorazil svodidla a zřítil se ze sedmimetrové stráně na louku. Krbec si podle svých slov z nehody nyní vybavuje pouze to, jak záchranáři nakládali zraněné do sanitek. Sám také skončil v nemocnici, ze které předčasně odešel na revers.

Reklama

Související články

K pietnímu místu mířily stovky truchlících

K pietnímu místu zřízenému v hale karlovarského krajského úřadu k uctění obětí tragédie havarovaného autobusu v jižních Čechách směřovaly v pondělí stovky...

Výběr článků

Načítám