Hlavní obsah

Řidič dodávky narazil do jedoucího Pendolina a utekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Mezi Pardubicemi a Kostěnicemi se ve čtvrtek odpoledne srazila na železničním přejezdu dodávka s projíždějícím rychlovlakem Pendolino. Nehodu, při které nebyl nikdo zraněn, zavinil zřejmě řidič auta, který po srážce utekl. Vlaky musely v místě události jezdit necelou hodinu pouze po jedné koleji.

Článek

"Stalo se to na přejezdu se světly a závorami. Škoda je poměrně malá, na Pendolinu asi 70.000 korun, na dodávce v řádu tisíců," řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar s tím, že auto do vlaku narazilo v 15:28. Doprava po obou kolejích byla obnovena v 16:20.

Podle Neusara zavinil srážku řidič auta. "Světla byla v činnosti a závory spuštěné. Dodávku řídil cizí státní příslušník a po nehodě utekl," dodal Neusar.

V Pardubickém kraji je to letos již třetí střet vlaku s automobilem. Při srážce s nákladním vlakem na železniční trati mezi Borovou a Poličkou na Svitavsku zahynul 1. února třiadvacetiletý řidič osobního vozidla. Nehoda se stala na železničním přejezdu chráněném světelnou signalizací, která byla při havárii v činnosti. Začátkem září se mezi obcemi Hrušová a Cerekvice nad Loučnou na hranicích Ústeckoorlicka a Svitavska srazil osobní vlak jedoucí z Chocně do Litomyšle s osobním autem. Při srážce nebyl nikdo zraněn, provoz na trati byl na více než tři hodiny přerušen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám