Hlavní obsah

Řeznictví v centru Prahy ukrývalo varnu pervitinu

– Praha
Novinky, kub

Přes den řeznictví a prodej masa zákazníkům, po pracovní době výrobna drog. Tak popisují kriminalisté provozovnu v centru Prahy, kde se podle nich vařil pervitin. Policie v případu obvinila třicetiletého muže a jednačtyřicetiletou ženu.

Výroba drog v pražském řeznictvíVideo: Policie ČR

 
Článek

O který obchod se jednalo, policie neupřesnila, uvedla pouze, že zasahovala na Praze 1. „K výrobě docházelo v provozovně řeznictví, které přes den fungovalo jako normální prodejna masa a masných výrobků a po pracovní době se vařil v zadní místnosti pervitin,” sdělila ve středu mluvčí policie Lucie Drábková.

Vyšetřovatelé z výroby drog obvinili 30letého muže a 41letou ženu. Jaký mají vztah k obchodu, tedy zda se jedná o majitele, policie neuvedla. Podezřelí podle policie sháněli suroviny k výrobě drogy přes internet ze zahraničí, jednalo se například o pseudoefedrin, který je na síti volně dostupný.

Autoservis sloužil jako výrobna drog. Kriminalisté ukončili bohémský život majitele

Krimi

„V České republice jsou léky obsahující pseudoefedrin převážně vázány na lékařský předpis. Předměty a chemikálie potřebné k výrobě drog muž zakoupil v pražské prodejně zabývající se laboratorní technikou,” upřesnila mluvčí.

Při výrobě pervitinu vzniká z chemikálií výrazný zápach, jehož šíření se obviněný muž podle policie snažil zamezit už samotným skladováním surovin, které pečlivě uklízel a balil do kufrů a krabic. „Následně vše omotal potravinářskou fólií a uschoval na horních policích regálu,” popsala Drábková.

Místo oříšků pervitin. Policie vysvobodila zdrogovanou veverku

Koktejl

Po kriminalistech dorazili na místo také lidé ze státní veterinární správy, kteří provoz řeznictví ihned zakázali, nařídili rovněž zničení masa kontaminovaného chemickými výpary. Obchod dále musí projít dekontaminací.

Z informací od policie vyplývá, že výrobna nespadala do kategorie velkokapacitních varen, které produkují až kilogramy pervitinu v jednom cyklu, v řeznictví se vyrábělo po zhruba dvaceti gramech. Policie stíhá obviněnou dvojici na svobodě, v případě soudu hrozí muži a ženě až pět let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám