Hlavní obsah

Recidivista podle policie znásilnil v Jablonci ženu, pak ji chtěl zabít

Právo, Michael Polák
Liberec

Náhodná známost ji málem stála život. Devětatřicetiletou ženu v pátek v Jablonci nad Nisou podle policie znásilnil a pokusil se zabít o čtrnáct let starší muž, se kterým se pár hodin předtím náhodně seznámila v restauraci. Policistům se muže několik hodin po činu podařilo dopadnout. Soud už recidivistu, jenž si v minulosti odseděl přes 18 let ve vězení, poslal do vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V osudný den, v pátek 2. září, přijela žena do Jablonce nad Nisou, kde se chtěla ubytovat. Nějaký čas strávila v centru města, kde se potkala s neznámým mužem. „Společně s ním seděla v jedné z restaurací, kde popíjeli alkohol. Poté oba odjeli autobusem k prodejně Penny Market, kde v pití alkoholu pokračovali. Když se začalo stmívat, muž ženu fyzicky napadl a znásilnil ji,“ popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Poté, co muž dosáhl svého, začal ženě vyhrožovat, že ji zabije. „Nešlo ale pouze o výhrůžky, ženu se skutečně pokusil na místě usmrtit,“ zjistili policisté. Náhodný chodec ale násilníka vyrušil a ženě se podařilo utéct. „Vyhledala pomoc u kolemjdoucích, kteří kontaktovali policii,“ doplnila Suchánková.

Hledají svědky

Ihned po přijetí oznámení začali policisté podle popisu získaného od ženy po neznámém násilníkovi pátrat. Muže se jim podařilo zadržet několik hodin po činu právě v blízkosti Penny Marketu v Jablonci nad Nisou.

Třiapadesátiletého muže už detektivové obvinili ze znásilnění a pokusu o vraždu. Soud akceptoval návrh na vzetí do vazby. Žena skončila po napadení v péči lékařů jablonecké nemocnice. Se zraněními, která jí muž způsobil, se bude léčit více než šest týdnů. Útočníkovi v případě odsouzení hrozí až 18leté vězení.

Policie v souvislosti s tímto případem vyzvala případné svědky, kteří se pohybovali v pátek 2. září ve večerních hodinách v okolí prodejny Penny Market v ulici Ivana Olbrachta v Jablonci nad Nisou a mohou k případu poskytnout informace, aby kontaktovali linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám