Hlavní obsah

Recidivista po propuštění z vězení měsíce pronásledoval expřítelkyni, pak ji znásilnil

Novinky, kub
Trutnov

Z několika trestných činů včetně znásilnění policie obvinila 30letého muže z Trutnovska, který měl od července pronásledovat a obtěžovat svou bývalou přítelkyni. Nakonec ji podle policie znásilnil. Soud obviněného poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Obviněný měl v minulosti problémy se zákonem, pobýval i ve vězení kvůli krádežím. Z výkonu trestu ho naposledy pustili na svobodu na začátku července.

„Prakticky okamžitě vyhledal svou bývalou přítelkyni. Od této chvíle ji měl téměř každý den až do začátku října vyhledávat osobně v zaměstnání i doma a kontaktovat prostřednictvím telefonu. Těmito způsoby ji pak měl vyznávat lásku i vyhrožovat,“ informoval v pátek o případu mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Stalker udělal ženě ze života peklo. Za sledování a tisíce SMS dostal podmínku

Domácí

Muž ženě podle vyšetřovatelů také rozbil auto, slídil před jejím domem a bránil jí v odchodu. Při jednom z útoků ženu zranil, až musela k lékaři.

„Během pronásledování měl dále neoprávněně vniknout do jejího domu. Při osobním kontaktu po ženě také násilím vynucoval pohlavní styk. Toho nakonec pod nátlakem a v důsledku strachu poškozené skutečně dosáhl,“ upřesnil mluvčí.

Tisíce sledovaček a SMS. Mladík stíhal expřítelkyni z Klatovska

Krimi

Kriminalisté tento týden muže obvinil ze znásilnění, stalkingu (nebezpečného pronásledování), ublížení na zdraví, porušování domovní svobody a z krádeže. Okresního soudu v Trutnově muže poslal ve čtvrtek do vazby.

„Přitěžující okolností pro něho dále je, že měl navíc ve třech prodejnách odcizit drogistické zboží a přes třicet kusů náhradních balení stěračů, když celková škoda dosáhla téměř osm tisíc korun,“ dodal Vincenc s tím, že obviněnému hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám