Hlavní obsah

Razie u padělatele, který měl vyrobit směnku pro Krejčíře

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policejní útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality provedl razii v bytě padělatele v Českém Těšíně na Karvinsku, který měl vyrobit falešnou směnku na 60 miliónů korun pro podnikatele Radovana Krejčíře.

Článek

"Mohu potvrdit, že se domovní prohlídka u padělatele prováděla," řekl Právu dobře informovaný zdroj. Policie u padělatele, který byl v minulosti ve vězení za výrobu falešných kolků na cigarety, zabavila počítač. Falešnou směnku se jí však podle dobře informovaného zdroje nepodařilo najít.

Později policie zatkla muže, který měl odletěl na Seychelské ostrovy a Krejčířovi tady falešnou směnku předat. Krejčíř, který pochází právě z Českého Těšína, je obviněn z mnohamiliardových podvodů a přípravy vraždy celníka. Padělatel České televizi přiznal, že jsou s Krejčířem bývalí kolegové.

Krejčíř již dlouho prohlašuje, že předloží 60miliónovou směnku, kterou mu údajně podepsal někdejší šéf ČSSD Stanislav Gross za to, že kdysi půjčil straně 60 miliónů korun na předvolební kampaň.

Reklama

Související témata:

Související články

Dva osobní strážci Krejčíře zatčeni

Detektivové protikorupční policie v pátek zadrželi boxery Romana Kracíka a Dana Macháčka v souvislosti s kauzou stíhaného miliardáře Radovana Krejčíře....

Výběr článků

Načítám