Hlavní obsah

Rath zůstane za mřížemi, soud ho z vazby nepustil ani na kauci

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středočeský krajský soud ani podruhé nepustil obviněného poslance Davida Ratha z vazby. Podle zjištění Práva vyhověl v úterním neveřejném jednání stížnosti státního zástupce Petra Jiráta, v níž napadal možnou přípustnost kauce pro Ratha.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec David Rath

Článek

Informace redakce potvrzuje i fakt, že ani ruzyňská věznice, kde nyní Rath sedí za mřížemi, neobdržela do úterní šestnácté hodiny od soudu příkaz k propuštění Ratha na svobodu. Středočeští soudci přitom rozhodovali už v úterý ráno a pokud by žádosti poslance o odchod z vazby vyhověli, v řádech minut by to věděla i věznice, která by jej okamžitě musela pustit.

Mluvčí středočeského soudu Zuzana Steinerová Právu pouze potvrdila, že bylo v úterý rozhodnuto o obou stížnostech žalobce Jiráta. V té první nesouhlasil se samotnou možností, aby poslanec mohl být vůbec propuštěn na kauci, ve druhé napadal nedávné usnesení okresního soudu, který nepravomocně rozhodl o Rathově propuštění za dvoumiliónovou finanční záruku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám