Hlavní obsah

Ráčkující cyklista s černožlutým zubem osahával v Praze matku s kočárkem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie pátrá po muži, který podle vyšetřovatelů sexuálně napadl u parku Stromovka ženu s kočárkem. Kriminalisté zveřejnili identikit podezřelého a záznamy z bezpečnostní kamery, na kterých odjíždí z místa činu na kole a má s sebou psa.

Policie podezírá cyklistu z obtěžování ženyVideo: Policie ČR

 
Článek

Podezřelý podle policie napadl maminku, která vezla kočárek s dítětem, posledního srpna odpoledne v blízkosti parku. Muže se dosud nepodařilo vypátrat, policie se proto obrací na veřejnost s žádostí o pomoc.

Muž k ženě přijel na kole se svým psem a snažil se s ní navázat hovor. „Cyklistovi sdělila, ať ji nechá být, a nevšímala si ho. To se mu nelíbilo, a tak začal maminku osahávat na intimních místech,“ sdělila ve středu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Napadená se bránila křikem i fyzicky, a násilníka tak nakonec odehnala. „Muž nasedl na kolo a společně se svým psem odjel směrem do ulice Za Elektrárnou v Praze 7,“ upřesnila mluvčí.

Někdo mě sleduje, volala příteli. Pak se ji útočník pokusil znásilnit

Krimi

Podle vyšetřovatelů je hledanému zhruba 40 let, je vysoký kolem 180 centimetrů a má štíhlou, až vyhublou postavu. „V obličeji by měl mít vrásky, a když se usmál, tak měl levý horní zub zbarvený do žlutočerna. Muž mluvil česky a ráčkoval. Podle poškozené se jednalo o udržovaného a čistě oblečeného muže,“ uvedla Siřišťová.

Měl s sebou psa, zřejmě štěně vlčáka, které mělo tmavou srst a muž ho oslovoval Marvine. „Pokud muže na záznamech nebo identikitu poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se na linku 158,“ dodala mluvčí s tím, že její kolegové případ vyšetřují jako výtržnictví, za což hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám