Hlavní obsah

Psovod zachránil ženu před znásilněním

Právo, hon
Ostrava

Obrovské štěstí měla mladá žena, kterou v Ostravě v neděli brzy ráno přepadl sedmadvacetiletý recidivista a pokoušel se ji znásilnit. Právě v tu chvíli kolem projížděl autem policejní psovod Martin Lank se svým psem Ikarem, vracející se z jiného případu. Muže policista okamžitě zpacifikoval a pomocí přivolaných posil eskortoval do policejní cely.

Článek

Událost se stala sice už v neděli v noci, policejní mluvčí Gabriela Holčáková o ní ale informovala teprve ve středu.

Psovod se vracel z úspěšného zákroku proti zloději, který se vloupal do automobilu v Ostravě-Výškovicích. Když tohoto zloděje zadržel ve křoví, kde se schovával, a předal svým přivolaným kolegům, vracel se na policejní stanici.

V tu chvíli uviděl policista v křoví muže, jak zápasí s mladou ženou, ležící pod ním. „Psovod okamžitě zareagoval, zastavil a uslyšel volání. Zákrok byl okamžitý, podezřelého muže nereagujícího na zákonné výzvy policista strhl a za použití donucovacích prostředků zpacifikoval,“ uvedla mluvčí policie.

Přepadená žena utrpěla lehké zranění a byla v šoku. „Policejní komisař podezřelému sdělil obvinění pro přečiny znásilnění a výtržnictví. Zároveň podal podnět ke vzetí obviněného do vazby,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám