Hlavní obsah

Průjem a zvracení dětí i učitelů ochromilo školu v přírodě v Žihli

– Plzeň
Právo, Patrik Biskup

Střevní onemocnění doprovázené průjmem a zvracením postihlo čtyřicítku dětí i několik učitelů z 1. základní školy Jirkov, kteří pobývají na škole v přírodě v Žihli na severním Plzeňsku. Správce ubytovacího zařízení i ředitel školy ale ubezpečili, že nákaza nemá nic společného se smrtelně nebezpečnou bakterií, která teď děsí Evropu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Byli tady lékaři i hygienici. Podle jejich názoru šlo o takovou tu jednodenní chřipku, kdy má pacient teplotu, průjem a zvrací. Původ nákazy se zatím šetří, vypadá to ale, že jsme si to přivezli z Jirkova,“ uvedl ředitel školy Miloš Rousek.

Hromadné onemocnění propuklo v noci na sobotu. „To odeznělo a pak už následovaly pouze jednotlivé případy, kdy si děti stěžovaly na nevolnost,“ pokračoval Rousek.

Velký poprask ale spustili rodiče nemocných dětí, kteří nebyli o nákaze vůbec informováni. „Nechtěli jsme je zbytečně strašit. Bylo to jednorázové onemocnění, které rychle odeznělo,“ vysvětil Rousek.

Lékařskou kontrolou prošel také personál rekreačního zařízení, zejména pracovníci z kuchyně. „Poslal jsem je na vyšetření, abych měl jistotu, že jsme čistí a nebyli tím zdrojem nákazy. Výsledky zatím nemám, ty budu znát příští týden,“ uvedl vedoucí střediska Milan Mudra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám