Hlavní obsah

Protikorupční policie vyšetřuje Oulického a exsenátora Nováka

• Aktualizováno

Protikorupční policie vyšetřuje vlivného podnikatele Patrika Oulického a exsenátora Alexandra Nováka, údajně kvůli praní špinavých peněz. Uvedl to ve čtvrtek Český rozhlas - Radiožurnál, podle kterého oba muži zřejmě skrytě investovali do kasina.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Alexandr Novák

Článek

Oulický byl v médiích často označován za "kmotra" ústecké ODS, loni ale ze strany vystoupil. Novák býval považován za jednoho z nejvlivnějších členů severočeské ODS. Předloni byl odsouzen za korupci a také ODS opustil.

Trestní oznámení na Oulického a Nováka podalo podle rozhlasu už před dvěma lety ministerstvo financí. "Tímto případem se skutečně zabýváme, je ve fázi prověřování. V tuto chvíli nebudeme poskytovat žádné bližší informace," řekl Radiožurnálu mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Šedá eminence severočeské ODS Patrik Oulický

Rozhlas má dokumenty a svědectví, které potvrzují, že Oulický a Novák investovali každý 17 miliónů korun do luxusního kasina v Aši na Chebsku.

"Existuje smlouva o půjčce. Půjčili mi peníze, společnosti Denizati," řekl Radiožurnálu Jaroslav Volmut, který je místopředsedou představenstva firmy W.G.G. provozující dané kasino a jednatelem Denizati, která podle rozhlasu drží polovinu akcií W.G.G. Volmut je podle obchodního rejstříku v čele celkem osmi firem, v jedné z nich spolu s Novákem. Volmut je zřejmě pouze nastrčeným "bílým koněm", uvedl Radiožurnál.

Bývalý senátor Novák je nyní ve vězení kvůli přijetí úplatku ve výši více než 40 milionů korun a jeho advokát se k případu nechtěl vyjadřovat, uvedl rozhlas. Oulický také nechtěl kauzu blíže komentovat. "Já s kasiny a takovými nesmysly nemám nic společného," řekl Radiožurnálu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám