Hlavní obsah

Prostitutku v Teplicích ubil podle policie Ukrajinec, protože chtěla ještě dvě stovky

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice
Aktualizováno

Až výjimečný trest hrozí 28letému Ukrajinci za to, že v minulém týdnu kvůli neshodám při placení za služby surově umlátil prostitutku v Teplicích. Tělo ženy bylo nalezeno 12. prosince ráno v Nákladní ulici. Muž je obviněn nejen z brutální vraždy, ale i ze znásilnění. Soud ho poslal ve středu do vazby. Podle policie významně pomohly k jeho vypátrání kamery.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení podezřelého Ukrajince z vraždyVideo: Policie ČR

 
Článek

Tělo prostitutky bylo nalezeno nedaleko firmy na ruční mytí aut v ulici, která je nechvalně známá tím, že se v ní často pohybují prostitutky. Útok obviněného byl dokonce zachycen jednou z kamer, ale v takovém rozlišení, které kriminalistům nepomohlo.

Další kamery zachytily pravděpodobného pachatele ve společnosti jiného muže, kterého se kriminalistům podařilo ztotožnit. Zjistili, že podezřelý mluví rusky, má vztah ke čtvrti Novosedlice a před činem kupoval prezervativy. Od svědka se dozvěděli, že sháněl ženu na sex.

BEZ KOMENTÁŘE: Kolemjdoucí našel v centru Teplic mrtvou ženuVideo: Karel Otcovský, Právo

S první prostitutkou se nedohodl, pak narazil na oběť. S tou si domluvil sex za 300 korun. Prostitutka po něm ale chtěla ještě dalších 200 korun, s čímž nesouhlasil. „Vyhrožovala, že pokud jí nezaplatí, tak ona oznámí, že ji znásilnil. On to vyřešil tupým násilím,“ řekl šéf odboru obecné kriminality Martin Charvát.

V Česku byl 14 dní

Muž se k trestnému činu přiznal i u vazebního zasedání. Podle mluvčí teplického soudu Terezy Šponiarové byl vzat do vazby z důvodu takzvané vazby útěkové, neboť se jedná o cizince a hrozila obava, že uprchne zpět do vlasti. Podle Charváta byl Ukrajinec v Česku teprve 14 dní.

Policie se už od počátku vyšetřování domnívala, že zranění ženy způsobila jiná osoba. Minulý čtvrtek uvedla, že pitva prokázala, že žena byla zavražděna. Policisté zároveň hledali svědky, kteří se na ulici pohybovali. „Děkujeme veřejnosti za významnou pomoc při pátrání,“ ocenil pomoc Charvát.

V Ústeckém kraji jde celkově o 11 letošní vraždu, z nich jeden čin ve stadiu přípravy nebyl dosud objasněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám