Hlavní obsah

Prostitutka ovládající bojové umění se ubránila uškrcení. Chtěl mě zabít, řekla soudu

Právo, Miroslav Homola
Brno

Krajský soud v Brně začal ve středu projednávat pokus o vraždu, kterého se měl dopustit Dušan Pém loni v lednu. Podle obžaloby se pokusil uškrtit prostitutku, která se však dvanáct let věnuje bojovému umění. Jen díky tomu se podle svých slov škrtiči ubránila a případ po třech týdnech ohlásila na policii.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Dušan Pém se údajně loni v lednu pokusil v Brně uškrtit prostitutku.

Článek

Útok se měl odehrát koncem ledna loňského roku v jednom z bytů v sedmém patře ve čtvrti Bohunice, kde prostitutky využívají pro sebe a jejich klienty garsonku. Údajný útočník, šestatřicetiletý osmkrát soudně trestaný muž přišel za sexuálními službami na základě inzerátu.

Od toho dne mám hrůzu z tetovaných mužů.
napadená

Muž však místo sexuálních hrátek začal oběť zepředu škrtit. „Domnívám se, že byl na tento útok připravený a jednal zcela s rozvahou s úmyslem mne zabít. Jeho tvář se vůbec nezměnila ani poté, co mi zabořil prsty do jamek pod krkem,“ popsala podrobně útok napadená.

Jak dodala, podařilo se jí použít chvat, kterým útočníkovi oběma rukama zespodu jeho ruce rozrazila. Poté již začala křičet o pomoc. Muž se podle ní zřejmě vylekal a zpola oblečen utekl.

Hádka o peníze

Obžalovaný Dušan Pém se brání tím, že v žádném případě nechtěl ženu zabít, ovšem přiznává, že mezi ním a prostitutkou ke „strkanici“ došlo, když po něm žena chtěla platbu dva tisíce předem, zatímco prý byli domluveni pouze na tisícovce.

To ovšem napadená důrazně popřela. „Dohodli jsme se předem na šesti stech za půl hodiny s tím, že dalších šest set bude následovat, podle toho, jak to půjde,“ uvedla.

Do garsonky muž přišel zřejmě s kapucí na hlavě, bundu později odložil. „Od toho dne mám hrůzu z tetovaných mužů s kapucí, na obranu jsem si pořídila sprej, u sebe mívám i nůž,“ vypověděla žena. Jak doplnila, od útoku trpí nespavostí, musela navštívit odborného lékaře, bere proti stavům úzkosti řadu prášků, které vyjmenovala.

Událost oznámila tři týdny po napadení a policisté objevili útočníka na základě jejího popisu a také zřejmě i díky tomu, že nejméně jeden z předchozích trestů násilníka byl za útok se sexuálním podtextem. Útočníkovi v případě odsouzení hrozí za vraždu nejméně patnáct let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám