Hlavní obsah

Prošel kolem a najednou zaútočil. Policie hledá násilníka, který rozbil muži hlavu

Novinky, kub, jap
Praha

Pražská policie pátrá po neznámém útočníkovi, který je podezřelý, že v Praze vážně zranil muže u vchodu do domu. Násilník se na něj údajně vrhnul s dlažební kostkou zničehonic. Poškozeného se rovněž pokusil okrást a pak zmizel neznámo kam. Odchod z místa činu zaznamenala bezpečnostní kamera.

Strhl mě na zem a začal bít, popsal napadený mužVideo: Novinky

 
Článek

Napadený muž policii uvedl, že šel kolem půl čtvrté ráno na cigaretu ven před vchod. Podezřelý prošel kolem něj, najednou se ale vrátil a najednou zaútočil.

„Strhnul mě na zem a začal mě bít čím dál víc, dokud na něj nezačali křičet sousedé, když jsem křičel o pomoc. Vůbec to nechápu, nebyl zde ani náznak, že by něco chtěl,“ sdělil Novinkám muž, který si přál zůstat v anonymitě.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení

Pachatel se ale podle něj zajímal také o peněženku, kterou prohledal. „Neměl jsem ale u sebe žádnou hotovost,“ uvedl napadený, který skončil s celkem 40 centimetry stehů na hlavě, naraženými žebry a kotníkem v nemocnici.

Až desetileté vězení

„Hodně špatně se mi o tom mluví, do teď je mi z toho špatně, klepu se, nechci venku chodit sám, mám vždy doprovod,“ popsal muž.

Mluvčí policie Tomáš Hulan uvedl, že kriminalisté případ vyšetřují jako pokus o těžké ublížení na zdraví, za který hrozí až deset let vězení.

„Jelikož se dosud provedeným prošetřováním nepodařilo vypátrat a zadržet pachatele, obracíme se nyní na širokou veřejnost. Prosíme každého, kdo muže na záběrech bezpečnostních kamer poznal, nechť se ozve na linku 158,“ dodal Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám