Hlavní obsah

Pronásledovaný řidič na pervitinu po nehodě vběhl do areálu policejní školy

Sokolov

Dvaatřicetiletého řidiče osobního auta pronásledovali policisté na Sokolovsku, kde hlídce zběsile ujížděl, načež vrazil do sloupu a plotu. Po nehodě se dal na útěk, souhrou okolností ale vběhl do areálu sokolovské střední policejní školy, kde ho hlídka zadržela. Honičku s řidičem, který měl pozitivní test na povzbuzující drogu pervitin, zachytila kamera policie.

Pronásledování řidiče na SokolovskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídka chtěla v úterý zkontrolovat auto značky Seat poblíž obce Citice. Na výstražná znamení řidič auta nedbal, naopak šlápl na plyn a mířil do centra Sokolova.

„Během zběsilé jízdy měl předjíždět jiné vozidlo na přechodu pro chodce, nerespektovat několik dopravních značek, při projíždění kruhovým objezdem měl jet v protisměru, a ohrožovat tak jiné účastníky silničního provozu,” informoval v pátek mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Celníci pronásledovali zdrogovaného řidiče, ten naboural do policejního auta

Krimi

Jeho cesta skončila v sokolovské ulici Křížová, kde auto vrazilo do pevného sloupku na konci slepé silnice, a pak ještě vjel na chodník a narazil do plotu u pozemku.

Auto sice už stálo, pronásledování ale pokračovalo, protože šofér začal utíkat. „Paradoxně vběhl do areálu Střední policejní školy v Sokolově, kde byl okamžitě za použití donucovacích prostředků zadržen zasahujícími policisty,” zmínil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Pronásledování řidiče na Sokolovsku

Zadržený muž měl pozitivní test na marihuanu a metamfetamin, známý jako pervitin.

Policie případ dál vyšetřuje jako ohrožení pod vlivem návykové látky a vzhledem k tomu, že řidič podle policie ohrožoval ostatní šoféry, může podle Kopřivy časem dojít k rozšíření obvinění o trestný čin obecného ohrožení.

Dopravní policisté proto žádají případné svědky, aby se ozvali na telefonní linku 158 nebo informace sdělili na kterémkoliv obvodním oddělení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám